Pred nami je drugi vikend osemnajstega mednarodnega Festivala Stična

Prvi festivalski vikend so zaznamovali mladi glasbeni ustvarjalci na Glasbenem maratonu, lanski zmagovalci natečaja JU T, praznovanje rojstnega dne Muce Copatarice in spoznavanje knjižne kulture na dnevu knjižniceJosip Brez, filmski večer režiserjev Urha Pirca in Luka Gluvića ter Siti teater s predstavo za otroke Po sledeh dinozavrov.V soboto smo uradno otvorili festival in ob tem tudi fotografsko razstavo Vzporedni svetovi Tanje Ahčan ter likovno razstavo Sakralna arhitektura Marije Tratar, večer pa so popestril tudi čisto sveži Big band Stična z vodjem Bracom Doblekarjem, ženski pevski zbor Harmonija in tenorist Miloš Genorio.

Nadaljujemo že v četrtek, 23. novembra, s potopisom 15.537 km … Čile, Bolivija in Argentina, ki jih je opravil in nam jih bo predstavil Matej Košir.

V petek se nam v Užitkarnici Jama pridružijo Prismojeni profesorji bluesa, glasbeni fenomen, ki ima svoje korenine tudi v Stični, v soboto pa bodo na odrske deske Kulturnega doma Stična stopili Društvo mali petelin z avtorsko dramo Feniks, zmagovalko letošnjega Linhartovega srečanja amaterskih gledališč Slovenije. V nedeljo bomo z otroki spoznali opero za otroke z naslovom Glasbena hiša v produkciji KUD Cona 8.

Za konec drugega festivalskega vikenda pa bomo z mislimi lahko odpotovali v Tadžikistan in Kirgizijo s Ksenjo Čermelj.

Do zaključka festivala, 2. decembra, se nam bodo pridružili še Andreja Avberšek s potopisom o Vietnamu in KambodžiBrkovi (Hrvaška), gostje iz Srbije s komedijo Braćo i sestreKoala Voice, Blue Town’s Radio terDitka in Feri Lainšček.

Z iskrico v očeh vas ustvarjalci festivala nestrpno pričakujemo v Stični.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.
Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje – enota Ivančna Gorica med njihovim delovnim časom. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Užitkarnici Jama, za prireditve, ki se odvijajo v užitkarnici.
Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

Doživite Festival Stična!

plakat

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri