Drugi festivalski vikend je pred vrati!

2018 10 FS - Pasica Web 1250x625

Že 19. Mednarodni festival Stična želi s kulturno ponudbo poskrbeti za čim širši spekter obiskovalcev ter promovirati prepoznavno in tudi še neuveljavljeno kulturno produkcijo. Med letošnjimi dogodki se zato zagotovo najde tudi kaj za vas. Vas zanima kaj vam ponuja drugi festivalski vikend?

Že v četrtek, 29. novembra, ko nas bo Maja Novak popeljala v tople kraje, na Sejšele. V petek pa z Zarjavelo Trobento pride v Užitkarnico Jama legendarna zasedba Lačni Franz z Zoranom Predinom. Prepletli so različne glasbene žanre, šanson, gypsy swing in akustični indie rock, v dve uri nagajivosti, nostalgije in črnega humorja. V soboto si lahko ogledate komedijo Pokondirena tikva, gostujoče skupine iz Nove Pazove (Srbija). V predstavi se glavna junakinja Fema hoče prebiti višje v družbene kroge in postati ugledna dama. Ali ji bo z dragimi oblekami, novim pohištvom … uspelo? Otroci si lahko v nedeljo popoldne ogledajo predstavo Butalci in se nasmejejo ob duhovitih zgodbah o dogajanju v vasi Butale. Slovenska planinska pot se začne v Mariboru in konča na Debelem Rtiču. Poteka čez Pohorje, Kamniško Savinjske Alpe, Karavanke, Julijske Alpe, Idrijsko Cerkljansko hribovje do Krasa ter morja. Katja Kegl Vencelj, ultratekačica iz Šentvida pri Stični, se je poti lotila v enem zamahu in za njo potrebovala 8 dni, 23 ur in 26 minut. Njen rekord nam bo predstavila v nedeljo zvečer.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si in na facebook
strani Festivala Stična, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.si. Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje, enota Ivančna Gorica, med njihovim delovnim časom in v
Užitkarnici Jama v Stični. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Užitkarnici Jama. Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

Doživite Festival Stična!

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri