Zborallica v gospel preobleki

Na pustni vikend je tudi dvorana KD Stična dobila masko – postala je samostan reda Zboralličnih sester. Vanj je zataval nejeverni Tomaž, ki je iskal svoj smisel in…ga na koncu tudi našel?

received_511452653089600

Mešani pevski zbor Zborallica je za svoj letošnji koncert izbral zopet novo tematiko ter pod taktirko zborovodkinje Janje Omejec Strnad v dveh večerih, 21. in 22.2., popeljal poslušalce v svet gospel glasbe. Izbrane skladbe je v celoto povezal scenarij vsestranske ambasadorke občine Ivančna Gorica Dragice Šteh. Z moderno pomenljivim naslovom Gospel ToGo in s humorim tekstom je scenaristki vseeno uspelo podati globoko sporočilo. Pevci so tako morali postati tudi igralci, a vseeno je bila v prvi vrsti kvalitetna izvedba skladb – zaradi izbranega žanra jih je bila večina v angleškem jeziku, vseeno pa so, kot vedno, v program vključili tudi nekaj slovenskih besedil. Med drugim je bilo moč slišati nekaj večnih klasik kot je Amazing Grace, skladbe iz filmov Nune pojejo, na koncu pa še priredbo izjemno popularne pesmi Shallow, za katero je slovensko besedilo napisala Dragica Šteh.

Zborallica je tokrat svoj letni koncert iz pozne pomladi premaknila v febuar, saj jo v sredini marca čaka pot v New York, kjer bodo nastopili z newyorškimi filharmoniki pri izvajanju cikla Calling all Dawns skladatelja Tina Christopherja. Zahvaljujejo se vsem, ki so jih do sedaj podprli na njihovi poti, tako tudi vsem obiskovalcem tokratnih dveh koncertov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri