Rock maraton in natečaj festivala Stična 2016

JSKD RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ivančna Gorica in Kulturno društvo Stična v okviru Festivala Stična
RAZPISUJETA
ROCK MARATON IN NATEČAJ FESTIVALA STIČNA 2016
tekmovanje inovativnih, neuveljavljenih glasbenih skupin
za samostojni nastop na Festivalu Stična 2017 in z možnostjo uvrstitve v program na festivalu mladinskih skupin Slovenije – ROCK VIZIJE, maja 2017 v Novi Gorici

1. Kraj in čas prireditve
Natečaj bo potekal v petek, 18. novembra 2016, v Stični v popoldanskih (za OŠ in SŠ skupine) in večernih urah (nad 18 let). Natančen termin prireditve bomo sporočili po prejemu prijav.

2. Pogoji prijave in prijava
Tekmovanja se lahko udeležijo skupine, ki gojijo rock, jazz rock, etno rock, funky, fusion, punk, hip hop, elektronsko in ostalo sodobno oz. alternativno glasbo mladih ter tudi same ustvarjajo, iščejo nove poti in ustvarjalne možnosti. Prednost imajo še neuveljavljene oziroma širše neprepoznavne skupine, ki ustvarjajo avtorsko glasbo.

Na natečaj se lahko prijavijo vse mladinske rock skupine in posamezniki, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz Slovenije in zamejstva oziroma vse skupine, v katerih so vsi člani ljubitelji. Starost nastopajočih praviloma ne sme presegati 30 let. Morebitne izjeme odobri organizator.

Skupine, ki se bodo prijavile na Glasbeni maraton 2016 in Natečaj Festivala Stična 2016, morajo izpolnjeni prijavnici predložiti:
– kratek opis skupine,
– zgoščenko z vsaj enim novejšim študijskim posnetkom svojih skladb,
– besedila lastnih skladb
– fotografijo skupine.

Prijave izpolnijo in pošljejo na daniel.leskovic@jskd.si ali na Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana ter na info@kd-sticna.si do 4. novembra 2016.

 

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri