Zadni vikend Festivala Stična 2016: film o življenju z HIV, komediji Studia Godot, New Candys, Ingrit Schüller, Anja Bukovec in Boris Cavazza, Zgrešeni primeri …

Vsega lepega je enkrat konec, da pa bo konec lep, smo tudi za zaključni vikend Festivala Stična 2016 priskrbeli raznolik program.

  1. decembra je Svetovni dan boja proti aidsu. V ta namen smo se letos odločili, da bomo v četrtek ob 20. uri v Kulturnem domu Stična predvajali dokumentarni film Borba in upanje – z virusom HIV je mogoče živeti, katerega režiser je Aleksander Bako. Film bo predvajan v srbskem jezik, vstop prost.

 K nam prihajajo dolgoletni prijatelji iz Makedonije. V petek si boste v Kulturnem domu Stična lahko ogledali kar dve gledališki predstavi Dramskega studia Godot iz Kočanov, Makedonija. Komediji vas ne bosta pustili ravnodušne, tudi če ne razumete makedonsko.

Petkovi gostje pa niso prišli le iz Makedonije. Na oder Bara Jame prihaja psihadelični rock’n’roll bend New Candys iz Benetk. New Candys vas hipnotične toplo komaj držijo pri zavesti. Ob 22. uri bo z rockom začela predskupina Ingrit Schűller, katere člani prihajajo iz naših krajev.

V soboto, 3. decembra, se bomo spomnili rojstva pesnika Franceta Prešerna in obeležili TA VESELI DAN KULTURE. S sproščenim vzdušjem glasbe, teatra in poezije nas bosta v božično-novoletni čas zapeljala vrhunska violinistka Anja Bukovec in izvrstni igralec Boris Cavazza. Dogodek poteka pod pokroviteljstvom župana Občine Ivančna Gorica in v sodelovanju z ZKD Občine Ivančna Gorica. Vstop prost, potrebne so predhodne rezervacije.

Ker smo festival začeli z rock ‘n rollom, ga bomo tudi zaključili. Še zadnjič v okviru Festivala 2016 se nam pridružite v Baru Jama v soboto, ob 22. uri, kjer nas ob najprej ogrel Hanibal, festival pa bodo zaključili Zgrešeni primeri.

Lepo vabljeni, da še zadnjič letos skupaj “zažuramo” na Festivalu Stična.

Več informacij najdete na www.kd-sticna.si in www.festival-sticna.si ali pa pišite na info@kd-sticna.si.

Se vidimo!

FS_plakat_2016_web_final3

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri