Že osemnajsti mednarodni Festival Stična svoja vrata odpira med 17. 11. in 2. 12. 2017

Prvi festivalski vikend: petek, 17. 11. do nedelje, 19. 11. 2017

 

Pasica WEB

 

Festival vam ponuja tri vikende zabavnih, drznih, umirjenih, domačih, tujih, prijetnih, novih, kratkočasnih, starih in novih, a nepozabnih dogodkov.

Prvi festivalski vikend bo znova zaznamoval Glasbeni maraton in natečaja za Rock vizije in Festival Stična, kjer se bodo publiki predstavile mlade, neuveljavljene skupine, sledi pa koncert lanskih zmagovalcev festivalskega natečaja, skupine JU T iz Slovenj Gradca.
V soboto dopoldne v okviru Dneva knjižnice na Festivalu Stična gostimo Muco Copatarico. Z njo se bodo najmlajši spoznaval s knjigami in bralno kulturo preko ure pravljic s Palčkom Bralčkom, slovensko angleško uro pravljic ter socialnimi igrami s knjigo

Na sobotni uradni otvoritvi festivala v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem se bo občinstvu prvič predstavil Big band Stična, z umetniškim vodjem in dirigentom Bracom Doblekarjem, ki od letošnje jeseni deluje pod okriljem Kulturnega društva Stična.
Od otvoritve do 2. decembra 2017 pa bosta v muzejskih prostorih na ogled tudi fotografska razstava Tanje Ahčan Prallel Universis/Vzporedni svetovi in likovna razstava Sakralna arhitektura ljubiteljske slikarke in domačinke Marije Tratar.

Večer bomo zaključili s funk rock koncertom skupine Josip Brez v Užitkarnici Jama.

Nedeljsko popoldne je ponovno rezervirano za otroke. Skupaj se bomo odpravili Po sledeh dinozavrov z ustvarjalci iz Siti teatra.

Namesto pred televizijskimi zasloni, pa si bomo lahko v nedeljo zvečer v Kulturnem domu Stična privoščili večer kratkih filmov režiserjev domačina Urha Pirca in Luka Gluvića ter pogovor Klemna Janežiča z režiserjema.

Nadaljujemo že v četrtek s potopisom 15.537 km … Čile, Bolivija in Argentina in nato spet sledi pester kulturni vikend.

Z iskrico v očeh vas ustvarjalci festivala nestrpno pričakujemo v Stični.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.
Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje – enota Ivančna Gorica med njihovim delovnim časom. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Užitkarnici Jama, za prireditve, ki se odvijajo v užitkarnici.
Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

 

Doživite Festival Stična!

plakat

 

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri