Otroška folklorna skupina

17522701_1679448845404770_8455959957195709510_n

Otroška folklorna skupina je bila ustanovljena septembra 2015, kar se nam zdi zelo pomemben korak v razvoju folklorne dejavnosti in samega kulturnega društva. Vzgoja otrok ne poteka samo doma, temveč tudi v kulturnem društvu in to sprejemamo z največjo odgovornostjo in vnemo.

Vaje skupine potekajo enkrat tedensko in sicer ob torkih od 18.00 do 19.00 ure. V letu bomo imeli približno 35 vaj. Po potrebi so vaje tudi pogosteje, predvsem pred nastopi.

Mentorica skupine  je Urša Anžlovar po izobrazbi vzgojiteljica predšolskih otrok, kar je seveda pomoč in prednost pri delu z otroci. Tako je tudi zagotovljen pravi pristop pri delu z otroci. Del vaj, ki zajema petje in igranje inštrumentov pa vodi Tina Žerovnik, ki ima izkušnje na tem področju, saj je izobražena glasbenica in predsednica godalnega orkestra.

V skupini imamo tri harmonikaše in hkrati vključujemo otroke k izdelovanju lastnih, enostavnejših glasbil in seveda tudi k igranju le teh med nastopi in vajami.

Otroci se na vajah učijo najrazličnejše ljudske plese (zibenšrit, rašplja…), pesmi (Mat potico pečejo, Petelinček je na goro šel, Ob bistrem potoku je mlin…) ter igre (ali je kaj trden most, Bikrle bakrle, gnilo jajce..).

Da bi otroci in njihovo delo zgledalo kot celota imamo v letošnjem letu planiran nakup narodnih noš. Seveda bo to dalo celovito podobo skupine, ki z vnemo in entuziazmom hodi na vaje ter nastope.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri