Gledališka skupina Drzne in lepi


Gledališka skupina Drzne in lepi je začela delovati leta 1996, ko se je izoblikovala skupina pretežno mladih dijakov in študentov, ki so sklenili nadaljevati začeto delo svojih izkušenih gledaliških prijateljev. Ti so namreč v dveh sezonah dodobra oživeli tradicijo ljubiteljskega gledališča v Stični, ki po naših podatkih sega v leto 1926, ko je zabeležena najstarejša uprizoritev gledališke skupine v Stični. V sezonah 1994/95 ter 1995/96 je gledališka skupina pod režisersko taktirko Mihaela Glavana na oder postavila dve žlahtni komediji: Gospod Evstahij iz Šiške Evgena Labicha in Molierovega Namišljenega bolnika.

Leta 1996 je režijsko palico v skupini prevzel Igor Gruden, ki je v desetih letih režiral kar deset gledaliških predstav. S tem je skupino Drzne in lepi popeljal v krog najuspešnejših ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji. Leta 2002 so se gledališki skupini pridružili še mlajši člani ter na oder postavili prvo predstavo za otroke Čombo sončni kralj. Od takrat na odru v Stični izmenično ali skupaj ustvarjajo kar tri skupine – otroška, mladinska in odrasla. V ponos nam je, da lahko znanje in izkušnje prenašamo na mlajše, ki bodo nadaljevali tradicijo gledališča v našem kraju.

V zadnjih letih je zelo aktivna mladinska skupina, ki se že visoko uvršča na gledaliških festivalih po Sloveniji. Vse sekcije se redno udeležujejo revij in tekmovanj amaterskih gledaliških skupin in vsako leto pridobivajo na svoji kakovosti ter uveljavljenosti v lokalni in tudi v širši javnosti. Na oder smo postavili že več kot 25 predstav in uspešno sodelovali ter bili nagrajeni na gledaliških festivalih po Sloveniji in v tujini.

Naše dosedanje delo je kljub modernejšim dramskim predlogam sicer temeljilo na precej klasični, a dosledni in vitalni gledališki interpretaciji. Pohvalimo pa se lahko tudi z dvema avtorskim projektoma.
Ustvarjalna energija Drznih in lepih je bila večkrat potrjena s strani strokovne in drugih javnosti.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri