Lep uspeh mešanega pevskega zbora Zborallica

Mešani pevski zbor Zborallica, ki pod okriljem Kulturnega društva Stična deluje že osmo leto, nikoli ne počiva. In ker pridno delo po navadi obrodi sadove, je bila tudi Zborallica v letu 2017 nagrajena za vso marljivost na vajah.

Že 17. februarja 2017 so se pevci pod vodstvom zborovodkinje Janje Omejec udeležili območne revije pevskih zborov v Šentvidu pri Stični, ki jo vsako leto organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Poleg Šentvida sta bila gostitelja dogodka še Grosuplje in Dobrepolje, saj število prijavljenih pevskih zborov vsakoletno krepko presega (časovne in prostorske) kapacitete običajnega kulturnega dogodka. Na reviji se je Zborallica s predstavljenim programom po mnenju strokovnega spremljevalca vseh treh prireditev, akademskega glasbenika Gregorja Klančiča, uvrstila na naslednji nivo tekmovanja – regijsko revijo pevskih zborov, ki je potekala 19. novembra v Zagorju ob Savi.

Za pevce in njihovo zborovodkinjo je bilo to prva uvrstitev na regijsko tekmovanje v organizaciji JSKD, zato se kot relativno neizkušen zbor na tekmovanje niso podali s prevelikimi pričakovanji. V Zagorju ob Savi so se namreč zbrali zbori iz celotne osrednjeslovenske regije, med katerimi nekateri dosegajo vidnejše uvrstitve tudi na mednarodnih tekmovanjih, oziroma v njih delujejo pretežno akademsko izobraženi pevci in pevke.

Zborallica se je tričlanski strokovni žiriji, ki ji je predsedoval skladatelj, pedagog in zborovodja, Ambrož Čopi, predstavila s štirimi skladbami; s slovensko in makedonsko ljudsko pesmijo, moderno pesmijo slovenskega skladatelja in moderno tujo pesmijo. Z odpetim programom si je zbor glede na ocene strokovne žirije prislužili srebrno nagrado. S tem se je Zborallica pridružila še štirim zborom tekmovanja, ki so ravno tako prejeli nagrado omenjene barve. Skupaj pa so na podelitvi zaploskali še res odličnim petim zborom, ki so domov odšli z zlato nagrado tekmovanja.

Za pevce Zborallice je bila to nedvomno bogata izkušnja in lepa potrditev za ves njihov dosedanji pevski trud, s katerim bodo nedvomno nadaljevali še v prihodnje, saj jih že spomladi 2018 čaka njihov že deveti tradicionalni samostojni koncert.

Slike JSKD Zagorje2017_Zborallica (2)

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri