Big band Stična na Marezijazzu

Pa nam je le uspelo! Big bandovci iz Stične se končno lahko pohvalimo z odličnim nastopom na Marezijazzu. Na festivalu smo si sicer želeli nastopiti že lani, vendar smo bili še malce preveč »zeleni«. Čeprav je bilo šolskega leta že zdavnaj konec, nismo izpustili inštrumentov iz rok, temveč si zastavili cilj – nastop na Jazz festivalu Marezige. Ves trud je bil v petek, 5. 7. 2019 poplačan.

Po besedah kritikov naj bi bil program ravno našega Big banda najbolj resen, koncert pa zelo precizno izveden. Poleg tega smo bili razglašeni za najmlajši Big band v Sloveniji in za band, ki se je prvi lotil afriške zvrsti imenovane Afrobeat. Tako se je v našem programu našlo za vsakega nekaj. Poleg Afrobeata smo se posvetili še pionirju slovenskega jazza Janezu Gregorcu, zbrane pa je najbolj navdušila pesem Feeling Good, v izvedbi Michaela Bubléja. Po končanem koncertu je sledil še Marezijam, katerega se je lahko udeležil kdorkoli.

704106_marezi03 (1)Člani Big banda Stična smo z nastopom več kot zadovoljni in upamo, da se festivala drugo leto spet udeležimo.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri