Festival Stična 2016! Ta vikend: Društvo mrtvih pesnikov, komedija Moj ata socialistični kulak, potopisi, otroška predstava …

Vabljeni na drugi vikend Festivala Stična!

Začetek Festivala Stična smo uspešno izpeljali in pred nami je že drugi vikend.

Tokrat ne bomo vikenda samo zaključili s potopisom ampak ga bomo tudi začeli. V četrtek, 24. novembra, bo ob 20. uri v Kulturni dom Stična pritekel puščavski in gorski ultramaratonec Toni Vencelj. Toni teče že več kot 30 let, je dvakratni državni prvak na maratonu in svetovni podprvak v gorskem maratonu. Lepo vabljeni, da skupaj raziščemo njegove maratonske podvige.

V petek pa bomo skupaj z Društvom mrtvih pesnikov lahko zapeli hite Ti si vse, Rabm, Komu zvoni, Me že ma da bi te in se spomnili na najstniške dni. Skupina DMP, bo v Baru Jama nastopila ob 21.30. Ne zamudite!

Sobota bo posvečena gledališču, ko se boste lahko smejali ob predstavi Moj ata, socialistični kulak (režiser Gojmir Lešnjak, igralci Šentjakobskega gledališče Ljubljana). Lepo vabljeni, da si ob 20. uri ogledate komično in hkrati trpko igro o usodi malega človeka v neusmiljenem kolesju zgodovine.

Nekoč je živel reven princ, ki je imel majhno kraljestvo. Na stotine princes bi se omožilo z njim, vendar se je želel poročiti s cesarjevo hčerjo. Otroci Osnovne šole Stična, nam bodo v nedeljo ob 16. uri na odru Kulturnega doma Stična uprizorili otroško predstavo Svinjski pastir, na katero ste lepo vabljeni najmlajši in tudi starejši.

Kot smo drugi vikend začeli s potopisom pa ga bomo tudi zaključili. Na motorju se bomo z Borutom Busičem odpeljali po Iranu. Vse zainteresirane popotnike, vabimo da se nam pridružijo 27. novembra, ob 19.30 uri v Kulturnem domu Stična.

Glasba, gledališče, film, popotovanja in umetnost bodo napolnjevali Stično do 3. decembra. Poleg slovenskih ustvarjalcev bodo gledalce v zimskih večerih ogreli tudi gostje iz Italije, Srbije in Makedonije. Na sporedu bodo predstave Snubitev in Jakove ženske, film Borba in upanje (o življenju v virusom HIV), v goste prihajajo  New Candys, Zgrešeni primeri, Ingrit Schüller, Anja Bukovec in Boris Cavazza …

Več informacij najdete na www.kd-sticna.si in www.festival-sticna.si ali pa pišite na info@kd-sticna.si.

Se vidimo!

FS_plakat_2016_web_final3

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri