PrEdStAvA zA oTrOkE: Pekarna Mišmaš

PEKARNA MIS MAS _100x50_banner

Avtor: Svetlana Makarovič

Priredba: Irena Žerdin

Režija: Jan Pirnat

Kostumografija: Jožica Blatnik

Scenografija: Jan Pirnat

Glasba: Drzne in lepi
Mišmaš: Teja Miklavčič / Manca Kepa
Mlinarica Jedert: Zala Žerovnik / Naja Mrvar
Maček: Urška Glavan / Kristina Klemenčič
Kurji pek: Barbara Glavan / Maša Omahen
Župan: Uroš Valič
Miške in Vaščani: Tjaša Zajc, Ana Valič, Nika Zupančič, Pija Pirnat, Ana Hauptman, Teja Miklavčič, Manca Kepa, Zala Žerovnik, Naja Mrvar, Urška Glavan, Kristina Klemenčič, Barbara Glavan, Maša Omahen.

Pek Mišmaš peče tako dober kruh, da v njegovo pekarno po rogljičke, žemljice in hlebce hodijo tudi iz sosednjih vasi. Otroci, ki se dobrot ne morejo privoščiti, dobijo pri Mišmašu kruh zastonj. Mlinarici Jedert gre v nos, da Mišmaš porabi samo tri vrečice moke na mesec. Zato mora moko voziti tri ure hoda v sosednjo vas h Kurjemu peku. Temu ni prav, da nihče ne mara njegovega kruha. Skupaj skujeta načrt, ki bo razkril Mišmašovo skrivnost.
In včasih je bolje, če nekatere stvari ostanejo skrite. Ker že ena sama mišja dlaka, ki je ali pa je ni, lahko spremni prav vse.

Jan Pirnat (1987) je svoje gledališko znanje nabiral pod vodstvom diplomirane igralke za gledališče in film Simone Zorc Ramovš, nato pa pod režijskim vodstvom slovenskega igralca in performarja Gregorja Zorca, in režiserke Rente Vidič.
Udeleževal se je različnih izobraževanj in delavnic s slovenskimi in tujimi igralci in ustvarjalci in gledališkimi pedagogi. Od leta 2010 sodeluje z različnimi otroškimi in mladinskimi gledališkimi skupinami. V 7 letih je nastalo že več kot 20 predstav, kjer je Jan Pirnat sodeloval pri nastajanju in izvedbi predstav.
Jan Pirnat tudi piše predstave za otroke in mladino. V Spetki! je bilo objavljeno njegovo besedilo za otroke Spim lahko tudi jutri, v Mentorju so bile objavljene mladinske predstave Pre(Vzgoja) in Jutro po noči. Podpisan je tudi pod priredbo mladinske predstave Astrid Lindgren Ronja.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh KD Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri